PRATEĆI SADRŽAJI

1. Organizirati će se izlet o kojem će na vrijeme biti obaviješteni svi sudionici.

2. Planirana je zajednička večera za sve mentore. Nakon zajedničke večere i druženja, predviđeno je predavanje prema odabiru samih mentora.

3. Radionica tehničkog stvaralaštva mladih

U sklopu izložbe biti će postavljena radionica sa ciljem razvijanja praktičnog, kreativnog izraza, stjecanja pozitivnog odnosa prema praktičnom radu učenika i širenje spoznaja o mogućnostima primjene različitih materijala i načina njihovog oblikovanja. U radionici će se izrađivati modeli proizvodnje "Leo modeli" koji su i inače sastavni dio programa Tehničkog centra mladih u Rijeci.

 

Pod budnim okom mentora učenici će sklapati aviončiće, kućice ili pak druge modele, te će na taj način praktično izvoditi fizička ostvarenja koja slijede teorijska razmatranja u osnovnoškolskom predmetu TEHNIČKA KULTURA za iste uzraste polaznika. U radionici će moći istovremeno raditi osam do deset polaznika i s takvim grupama predviđen je rad u terminima od jedan do dva školska sata, bez pauze, kako bi se modeli mogli završiti, a učenici isti odnijeti za uspomenu na Kastav 2009.

 

Izrada stranice sufinancira se sredstvima Primorsko goranske županije.