O IZLOŽBI

   Izložba koja se je održala pet puta u nizu, svaki puta inventivna, sve bolje organizirana i sve bolje primljena od posjetitelja i izlagača – može se nazvati tradicionalnom. Ove godine, po šesti put u nizu, izložba će se po prvi puta održati izvan Kastva. Organizatori se zahvaljuju domaćinima koji su svih pet godina bili važan činbenik u uspješnosti izložbe. Ove godine će organizatori u Gradu Bakru od 19. - 21.09.2013. godine okupiti mlade s najboljim radovima.

   Prema najavama ova izložba bi trebala imati niz novosti, očekuju se prezentacije na moru, a sam prostor na kojem će se organizirati izložba treba osigurati potrebnu atraktivnost. Na izložbi se očekuje cijeli niz izložaka koje će posjetitelji moći vidjeti po prvi put. Najavljene su prezentacije Učeničkog poduzeća iz Rijeke sa CNC strojevima, novog elektro auta s promo vožnjom – auto će biti prvi puta viđen u javnosti, radionice u keramici za djecu koja je ranijih godina pobudila posebnu pažnju... Naravno prezentira se i radionica za dizajn s novim projektom realiziranim ove godine. CTK - Tehnički centar mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka priprema svoj program interesantan najmlađima... Znači i ove godine atraktivnost izložbe je zagarantirana i svi oni koji dođu neće biti razočarani.

   Ove godine na centralnom dijelu izložbe biti će prezentirani radovi mladih inovatora - osoba do 30 godina starosti. Riječ je o mladima koji su završili školovanje, a sudjelovali su u smotrama tehničkog stvaralaštva kroz školska natjecanja i slične aktivnosti. Organizator izložbe MLADI@INOVACIJE ih prepoznaje i daje im poseban značaj.

   Prošle godine je prezentacija u Školskoj sportskoj dvorani u Kastvu bila poseban izazov i za domaćine i za organizatore. No, ove godine atraktivnosti izložbi neće nedostajati.

   Kao i do sada, šestu godinu za redom program izložbe odvijat će se uz pomoć učenika Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka,  Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, te mladih inovatora IN kluba, koji su prihvatili suorganizaciju ovog projekta. Nadamo se da će se u projekt uključiti još neke od riječkih srednjih škola – u najavi je već uključenje Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju iz Rijeke.

   Vjerujemo da će Klub inovatora "Šterika" iz Praputnjaka kao domaćin iskoristiti priliku i prezentirati svoje stvaralaštvo, te najaviti nove programe.

   Svih proteklih godina posjeta je bila dobra, pa vjerujemo da će tako biti i ove, što je svakako jedan od aduta izložbe MLADI@INOVACIJE, projekta koji su osmislili mladi, koji je posvećen baš njima i njihovom stvaralaštvu.

Ulaz na izložbu je besplatan.
Radno vrijeme izložbe:
19.09. 14.00 sati – 19.00 sati
20.09. 10.00 sati – 19.00 sati (svečano otvaranje u 11,00 sati)
21.09. 10.00 sati – 14.00 sati

   I na kraju, sve sudionike pozdravimo sa "Doviđenja u Kastvu 2014.", naime, iduće 2014. godine domaćin bi trebao biti Grad Kastav, što je rezultat temeljne ideje još iz 2008. godine – a to je da se izložba seli unutar Primorsko-goranske županije, u želji da se u projekt uključi što više mladih. 

 

Izrada stranice sufinancira se sredstvima Primorsko goranske upanije.