O IZLOŽBI

Nitko više ne dvoji o potrebi organizacije ove izložbe. Prošlogodišnju promjenu domaćinstva i ideju bianalnog održavanja izložbe Kastav – Bakar, svi su sudionici pozdravili. Ove godine po sedmi put u Gradu Kastvu od 18. - 20. 09. 2014. godine okupit će se mladi s najboljim radovima. Ove godine najavljeni su radovi iz 10-tak županija i Grada Zagreba.

Prema najavama, ove godine, izložba bi se trebala protegnuti na preko 500 m2 koji će biti opremljeni prema do sada usvojenim standardima. Na izložbi će biti cijeli niz izložaka koje će posjetitelji moći vidjeti po prvi put. Najavljene su prezentacije i gostovanja koja trebaju osigurati dodatnu atraktivnost postave. Zaseban dio izložbe zauzet će postava za izložbu radova "Kako oblikovati prostor boje" autorica: Ivne Safundžić, Vere Gambar Miščević, Elde Čekada i Tamare Pavletić. Radovi su izrađeni u radionici s kojom raspolaže Udruga "INTERNOVA" Matulji. U najavi su prezentacije nekoliko konstrukcija elektro-auta, a isto tako se očekuje prezentacija – po prvi puta u javnosti – automobila čiji je autor Zoran Drnjević iz Kastva i koji bi trebao biti završen neposredno pred otvaranje izložbe.

Dogovara se cijeli niz radionica koje će, već sada tradicionalno, održati CTK - Tehnički centar mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka sa svojim programom interesantnom najmlađima... Znači i ove godine atraktivnost izložbe je zagarantirana i svi oni koji dođu neće biti razočarani.

Ove godine na centralnom dijelu izložbe biti će prezentirani radovi mladih inovatora - osoba do 30 godina starosti. Riječ je o mladima koji su završili školovanje, a sudjelovali su u smotrama tehničkog stvaralaštva kroz školska natjecanja i slične aktivnosti. Organizator izložbe MLADI@INOVACIJE ih prepoznaje i daje im poseban značaj.

Kao i do sada, petu godinu za redom, program izložbe odvijat će se uz pomoć učenika Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka i mladih inovatora IN kluba koji su prihvatili suorganizaciju ovog projekta.

Vjerujemo da će KIN klub Kastav iskoristiti priliku i prezentirati svoje stvaralaštvo, te najaviti nove programe.

Svih proteklih godina posjeta je bila izvrsna, pa vjerujemo da će tako biti i ove, što je svakako jedan od aduta izložbe MLADI@INOVACIJE, projekta koji su osmislili mladi, koji je posvećen baš njima i njihovom stvaralaštvu.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Radno vrijeme izložbe:
18.09. 14.00 sati – 19.00 sati
19.09. 10.00 sati – 19.00 sati ( svečano otvaranje u 11,00 sati )
20.09. 10.00 sati – 14.00 sati

I na kraju, očekujemo da ćemo sve sudionike pozdraviti sa "doviđenja u Bakru 2015." i to u prostorima Školske sportske dvorane u samom centru Bakra, stotinjak metara od mora.

 

Izrada stranice sufinancira se sredstvima Primorsko goranske upanije.