O IZLOŽBI

Izložba MLADI@INOAVCIJE prelazi okvire regionalnog značaja i njezin status nacionalne izložbe mladih inovatora i tehničkog stvaralaštva više nitko ne dvoji. Ove godine po osmi put u Gradu Bakru od 17. - 19. rujna 2015. godine okupit će se mladi s najboljim radovima. Ove godine najavljeni su radovi iz 10-tak županija i Grada Zagreba.

Ove godine organizatori pripremaju niz novosti. Po prvi puta radove će sva tri dana pregledavati tri Ocjenjivačka suda gdje će prvi činiti članovi udruga inovatora iz Rijeke (ne i profesori), drugi profesori/mentori iz manjih sredina i treći sami učenici. Organizatori vjeruju da će na taj način ocjenjivanje biti još transparentnije.

Novost je da Ocjenjivački sud radi sva tri dana. Očekuje se povećana aktivnost sudionika, tako da ukoliko učenika nema na radnom mjestu na izložbi u trenutku dolaska Ocjenjivačkog suda, na sam prostor se kači naljepnica "NIJE TE BILO" i ruši mu se ocjena za 1 mjesto (srebro umjesto zlato i sl.). Očekuje se da pojedina prezentacija učenika traje do 15 minuta.

Prijedlog organizatora je da se izlet pomakne u subotu kako bi u petak za vrijeme organizirane posjete učenika svatko zainteresiran mogao dobiti cjelovitu informaciju o eksponatu. Ove se godine očekuje više promocija novih proizvoda, potpora većeg broja sponzora i samo otvaranje izložbe daleko atraktivnije nego do sada.

Dogovara se cijeli niz radionica koje će, već sada tradicionalno, održati CTK - Tehnički centar mladih pri Zajednici tehničke kulture Rijeka sa svojim programom interesantnom najmlađima... Znači i ove godine atraktivnost izložbe je zagarantirana i svi oni koji dođu neće biti razočarani. Ove godine na centralnom dijelu izložbe biti će prezentirani radovi mladih inovatora - osoba do 30 godina starosti. Riječ je o mladima koji su završili školovanje, a sudjelovali su u smotrama tehničkog stvaralaštva kroz školska natjecanja i slične aktivnosti. Organizator izložbe MLADI@INOVACIJE ih prepoznaje i daje im poseban značaj.

Kao i do sada, petu godinu za redom, program izložbe odvijati će se uz pomoć učenika Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka, Tehničke škole za strojarstvo i brodogradnju Rijeka i mladih inovatora IN kluba koji su prihvatili suorganizaciju ovog projekta.

Vjerujemo da će i Klub inovatora "ŠTERIKA " Praputnjak i KIN klub Kastav iskoristiti priliku i prezentirati svoje stvaralaštvo, te najaviti nove programe. Svih proteklih godina posjeta je bila izvrsna, pa vjerujemo da će tako biti i ove, što je svakako jedan od aduta izložbe MLADI@INOVACIJE, projekta koji su osmislili mladi, koji je posvećen baš njima i njihovom stvaralaštvu.

Ulaz na izložbu je besplatan.

Radno vrijeme izložbe:

17.09. 14.00 sati – 19.00 sati

18.09. 10.00 sati – 19.00 sati ( svečano otvaranje u 11,00 sati )

19.09. 10.00 sati – 14.00 sati

I na kraju, očekujemo da ćemo sve sudionike pozdraviti sa "doviđenja u Kastvu 2016.".

 

Izrada stranice sufinancira se sredstvima Primorsko goranske upanije.