O IZLOŽBI


Lijepo je spomenuti da je riječ o Izložbi koja je iz godinu u godinu rasla kako po kvaliteti eksponata tako i po sadržajima. Danas je izložba upisana u kalendar događanja najboljih mentora u Hrvatskoj. U proteklih 15 godina izložba se selila iz Kastva, Matulja, Bakra i na kraju Omišlja, ali uvijek je ostala dio događanja Primorsko goranske županije.

Izložba MLADI@INOVACIJE je ostala i ove 15. godine po redu izložba na kojoj se mogu vidjeti trenutno najbolji radovi mladih inovatora iz Hrvatske, izložba na kojoj će i ove godine biti organiziran cijeli niz radionica na kojima će mladi posjetitelji moći i aktivno sudjelovati.

Proteklih godine prezentiralo je preko 800 najboljih radova mladih inovatora iz svih dijelova Hrvatske. Ove godine potvrđen je dolazak radova iz Osječko Baranjske županije, Sisačko Moslovačke županije, Zagrebačke županije i Grada Zagreba, Istarske županije, Virovitičko podravske, Krapinsko-zagorske,Brodsko Posavske županije, Primorsko-goranske, Karlovačke i Splitsko dalmatinske županije.

U sklopu ove jubilarne izložbe biti će odžan i cijeli niz radionica, a posebno treba istaknuti sudjelovanje čak 5 učeničkih zadruga kojima će se ove godine posvetiti posebna pažnja.

Zadruge su dobar primjer kako pod vodstvom mentora učenici mogu osmisliti radove, proizvesti ih u potrebnoj količini i organizirati njihovu prodaju. Kao prateći sadržaj uručiti će se Nagrada novinaru koji je tijekom 2023. godine pratio događanja u tehničkoj kultuti i na taj način dao doprinos razvoju programa i projekata. Nagradu uručuje Zajednica tehničke kulture Rijeka, partner u organizaciji ovog zahtijevnog programa. U sklopu programa svečanog otvarnja uručiti će se i zahvalnice dosadađnjim domaćinima i pokroviteljima ove manifestacije bez kojih sve to ne bi bilo moguće.

Organizator ovogodišnje manifestacije tradicionalno je Savez inovatora PGŽ Rijeka, ali treba istaknuti potporu u organizaciji Saveza riječkih inovatora, KIN Kastava, Udruge inovatora Šterika iz Praputnjaka, UI "INTERINOVA" Matulji , IN kluba Rijeka, ZTK Rijeka, te suorganizatora Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Tehničke škole Rijeka i Saveza inovatora Zagreba.

Izložba je organizirana uz domaćinstvo i pokroviteljstvo Općine Omišalj, te pokroviteljstva Primorsko-goranske županije, Grada Kastva i Općine Matulji, te spontorstvo HBOR-a. Treba istaknuti i donatore, tvrtke Euromodul d.o.o., FRIGO -VE d.o.o. i Mramoterm d.o.o. što posebno daje širi značaj izložbe.

Izložba ima obrise, kako se je željelo od samog početka, visoko stručna s dobrim radovima, s kvalitetnim radionicama za posjetitelje, s prezentacijama i svakako izložba koja je mjesto druženja mladih inovatora i mjesto razmjene njihovih iskustava.

 

Izrada stranice sufinancira se sredstvima Primorsko goranske Županije.